Хасковски фирми спонсорират полицията. Преглед на регионалния печат

"60 бона за полицията" информира "Новинар юг" във водещо заглавие. За близо 2 години, от октомври 2009 до юни тази година, местната полиция е получила 37 дарения на стойност 60 хиляди лева. Данните са от официалният сайт на вътрешното министерство, където е публикувана справка по региони. За първото 6 месечие на тази година, хасковската полиция е получила 17 хиляди лева под формата на горива. Предишната година пък основно е дарявано строителни материали. Сред най-големите дарители са хасковските фирми "Делена" и "Марчела 90", излъчили цели двама кандидати за кметове на Хасково. Макар и без аспирации към политиката, големите"ПИМ", ПСК "Детелина", "Вулкан Цимент" АД също са дарявали на родната полиция. Малко, но от сърце са дали три общини-Маджарово, Стамболово и Минерални бани.

"До три месеца Хасково с вечен водопровод". ВиК стартира подмяната на тръбите на трети подем, последната отсечка от ябълковският водопровод, на входа на Хасково от север. Близо 6-те милиона лева са отпуснати от европейската програма ИСПА. Немските тръби от стъклопласт имат практически вечна гаранция и ще прекратят безбройните аварии по трасето. Допълбнителен бонус е вкарване в експлоатация на три нови кладенеца. Ако все пак нещо спре водоподаването от Ябълково, те ще осигурят достатъчен дебит за да поддържат налягането в града докато основният поток пак текне. До 8-ми декември всичко трябва да е готово, обявяват от фирмата изпълнител.

"Прокурор Павел Жеков: "Не съм работил под натиск за смърта на шестте деца". Става дума за симеоновградската трагедия навръх Великден. Тогава пиян шофьор прегази 6 деца на възраст от 16 до 19 години. Няма как прокурора да е работил под натиск, защото изработването на обвинителен акт отне цифром и словом 5/пет/ месеца. Колко още ще отнеме на съда да въздаде справедливост не е много ясно. В друга своя статия вестинкът припомня обстоятелстоата по убийстовто на Андрей Луканов. 15 години след разстрела, има само невинни. След оневиняването на задържаните, даже няма и нов заподозрян. След 2016 г давностния срок на престъплението ще е изтекъл.

Само медиите натискали Павел Жеков.  Ако не бяха те обаче, поредната нелепа смърт щеше да бъде просто поредната статистика.

И още за тази статистика: "Дете загина под трактор". 12 годишен мотопедист намери смъртта си под гумите на трактор. Тракторът бил изправен, водачът-без алкохол. Виновен е 12 годишния, който направил неправилна маневра по изпреварване отдясно. Обяснения за статистиката.

"Французойка иска да е кметна Хасково, ОИК не дава", вестник "Хасковска Марица". Регистрираната за кандидат кмет от името на Българска демократична общност Таня Николова, бе анулирана от избирателните списъци след като се оказа, че настоящият адрес на дамата е във Франция. Това е в пряко противоречие с избирателния коедкс, който изисква от кандидатите известен период на уседналост в България. Така станахме свидетели на поредния абсурд. Кандидат да ни управлява не знае законите на страната, където иска да управлява. Както го е казал народа, видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала петата...

Темата избори е застъпена на цялата 4-та страница. Авторът смята за сигурно купуването и продаването на гласове за предстоящият местен и президентски вот. И развива тезата, че ако това не може да се спре в българската реалност, то поне може да се омаловажи с видсока избирателна активност. Така де, не могат всички да бъдат купени. Ако пък вземе че стане, ще бъде почти като в древен Рим където сенаторите са си плащали за правото да управляват римският народ.

За разлика от преди обаче, сега купуването не става с пари, кебапчета и кюфтета. Разменната монета са зависимостите. А хора в безизходица колкото щеш. Надеждата на местните "купувачи" е малка избирателна активност, в която да нарастне относителната тежест на купеният вот. И това да подмени волята на мнозинството. Единственият лек е да упражним конституционното си право на глас и да гласуваме.

"Безплатен обяд за 90, търсят още 9" чело на вестника. Ресторантьорът Николай Траилов почна 4-тата си поред обществена трапезария, в която ще храни бедни хасковлии. Програмата е за 99 души, засега са набрани 90. Набират се само най-крайно нуждаещите се, иначе бедни в Хасково бол.

И още някои са в излишът в Хасково. За да не ги обиждаме ще ги наречем неможещите.

Нито един от 31 подали документи за шеф на областният инфоцентър не е преминал първият етап на конкурса и не е достигнал до финалното събеседване за мястото. Мераклиите да бъдат началник са обрулени още на ниво документи. От 56 кандидатствали за експерт "Комуникация, информация и логистика", до следващия кръг са допуснати само 11 души. Подобно нещо се наблюдава и за длъжността експерт "Информационно обслужване и услуги". И тук до последващият тест са допуснати 11 души от 54 кандидати. Много от кандидатите не можели дори да работят с компютър.

На този фон, набирането на фолк диви за чалга империята Пайнер е като преминаване през деветте кръга на ада. Горките момичета, трябва да имат ц**и, устни и дупета, плюс владеенето на някои специфични умения с тях. Че да могат и да пеят! Или поне да си отварят устата в ритъм.  Тежка е съдбата на професионалния наемник.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини