Пиян баща помля без причина невръстната си щерка

С мозъчно сътресение, Гюлнар е настанена в хасковската болница

13 годишната Гюлнар Асенова бе смазана от бой от баща си Асен, без каквато и да е причина. Просто таткото бил пиян и си го изкарал на най-голямото си дете, което в ролята на майка гледало двете си сестрички и братче. Биологичната майка от 5 години била в Австрия и се прибирала от дъжд на вятър. Таткото не работил, по цял ден ходил с коня за дърва, по думите на Гюлнар.

Детето е с комоцио, контузии по тялото и главата и избити зъби. Характерно за мозъчното сътресение, не помни нищо от злощастния ден. Била в къщи и гледала 3 годишната си сестричка. Заради функциите си на бавачка не ходи на училище и няма приятели.

Подробностите допълват от полицията. Сигналът за жестокият побой е подаден от съседи от харманлийската улица „Преслав“. Те сигнализирали, че 39 годишният Асен Недков налага дъщеря си. Пристигналата патрулка задържала побойника и извела 4-те малолетни деца. Гюлнар попаднала в болница, другите три-при роднини. Това не бил първият побой на който било подлагано детето. Просто този бил най-жестокият.

Оказва се, че инцидентът е от частно-правен характер и държавата не може да съди побойникът освен при животозастрашяваща травма. Евентуално дело срещу насилникът може да заведе бъдещият опекун на детето. Евентуално, такъв човек ще бъде определен след проверката от отдел закрила на детето. Хората на Зара Костадинова ще преценят в какви условия се отглеждат децата и има ли риск за тях. Ако отговорът е да, децата ще бъдат изведени от дома си за постоянно и настанени при роднини. Ако и там няма добри условия за тях, ще бъдат настанени в социални заведения.

Г.Христов

Детето напусна стаята си само за да отиде на рентген. Резултатите се чакат
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини