МБАЛ-Хасково откри детско спешно

Децата вече ще имат самостоятелен кабинетв който да им се оказва спешна помощ

Детски спешен кабинет, изцяло на разноските на болницата, откри МБАЛ Хасково. Той се намира на територията на Спешното, но се обслужва изцяло от педиатри от Детско отделение на областната болница.  Функционира всяка събота и неделя, както и по време на празниците. В тези дни детските лекари са на разположение от 7.30 до 19.30 часа, уточни началникът на отделението д-р Паунов. На разположение е на родителите от цялата област. Прегледите са абсолютно безплатни за всички граждани независимо от техния здравно осигурителен статус. Прегледите в кабинета са алтернатива на оказваната на място помощ на децата от страна на линейките.

Досега спешните състояния при децата се поемаха от дежурните лекари в Спешното. Подопечните на д-р Кючуков обаче са с различни специалности и по правило са специалисти при лечението на възрастни. Изискванията при лечение на деца обаче са различни, смятат медиците.

Досега дежурни детски лекари има само в денонощният кабинет, който сдружение на джипита откри в бившата хасковска военна болница. Там се поемат неотложни и спешни състояния. Проблема, е че в извънработно време или почивни дни ,няма на разположение клинична лаборатория, рентген и друга апаратура за незабавни изследвания.

За в бъдеще, този кабинет може да стане ежедневен и да поема и неотложните състояния при децата, анонсира началникът на МБАЛ д-р Славчо Близнаков. Конкурентният кабинет във военна болница не ме интересува, смятам че тук имаме по-добри условия за подобна услуга, додаде шефът.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини