Милка Костова: Право на отговор

Милка Костова – председател на Сдружение”КИФУ” и Общинската организация на СИБ регион Хасково

От името на общинската организация на инвалидите бих искала да направя опровержение на невярно изнесена информация в статиите на автора.

  1. Не съм съгласна със заглавията на статиите, те не съответствуват на реално проведения диалог на срещата. Считам, че те са тенденциозни.
  2. По решение на Общинската сесия ни беше гласувана субсидия от 15000 лева за издръжка на клубната база, а не за раздаване на нашите членове.
  3. При запитването на г-н Иван Панайотов дали ни е приведена субсидията, отговорих, че са ни приведени 2500 лева, но общината ни увери, че ще направят всичко възможно, според възможностите им, да ни отпуснат още средства в най-скоро време.
  4. Не съм съгласна да се подчертава какви са ни здравословните проблеми, за да буди съжаление. Стремежът ни е да се интегрираме в обществото.
  5. Не съм съгласна с това, че съществува пълна липса на цивилизовано отношение от страна на общината. Ако е отделна личност или отдел, това не значи, че е такова отношението на цялата общинска администрация.
  6. Не съм съгласна,че проблема е само до един асансьор.Имаше и много други предложения за решаване на архитектурни, транспортни проблеми, безработица и т.н.

И още нещо. Като председател на РО на СИБ бях поканена на 3-ти декември 2009 година в Ивайловград послучай международния ден на хората с увреждания. Останах възхитена от организацията на общинската администрация. Връщайки се споделих впечатленията си със служителка от общината. Отговорът беше много груб, но се отнасяше само за 3-ти декември. Да, бяхме посрещнати от кмета на Ивайловград, но пък не можем да скрием, че общинската администрация в Хасково също ни е помагала.

Милка Костова – председател на Сдружение”КИФУ” и  Общинската организация на СИБ регион Хасково

Бел.ред.

Презумпцията е че всеки може да говори в страната на свободното слово.

Редакцията не счита за „тенденциозно” да огласява проблеми, засягащи стотици хора, а считаме за такъв, неизплатената субсидия на инвалидите, въпреки че за това има валидно решение на общинският съвет още от февруари. Самите инвалиди и в частност г-жа Костова, сезираха за проблема и думите им бяха предадени и от останалите медии. За съжаление, хората в нашия град още се притесняват от последствията, когато търсят правата си.

Надяваме се че оптимизмът на г-жа Костова ще се сбъдне в двата месеца до края на годината, защото съвсем очевидно е желанието ни да помогнем на хората, а не да им навредим. Въпросът е доколко хората желаят да си помогнат сами.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини