Бойко рисува магистрали на меню. Вестниците в събота

„Стандарт": За Барозу: Бойко рисува магистрали на меню

Магистрали и скоростни пътища, начертани на ресторантско меню. Така премиерът Бойко Борисов изобрази нагледно желанието на България да усвои средствата от еврофондовете за изграждане на шосета. "Рецепиентът" на схемата пък бе шефът на Еврокомисията Жозе Барозу. "На една картичка, на която бе менюто на вечерята, с Росен Плевнелиев от едната страна чертахме България с всичките й магистрали и четирилентови пътища. Под схемата пък Барозу ни написа "И аз обичам България", а еврокомисарят Йоханес Хан се подписа на посланието", разказа Борисов детайли от вечерята си с евроначалниците.
"Надяваме се процедурата по изплащане на вече одобрените проекти, финансирани от еврофондовете, да се съкрати", каза още премиерът. Той поставил въпроса пред евролидерите Жозеф Дол и Йежи Бузек, както и пред шефа на ЕК Барозу.


„24 Часа": "Галъп": Стефан Данаилов 2-и по одобрение

Стефан Данаилов е вторият по одобрение политик в държавата след Кристалина Георгиева, показват данни от последното проучване на ББСС "Галъп интернешънъл".
Подкрепа за еврокомисарката ни през октомври декларират 58% от българите. Следва я Стефан Данаилов с 44% доверие. Третото място си поделят президентът Георги Първанов и кандидатът на ГЕРБ за този пост Росен Плевнелиев с по 43%. Премиерът Бойко Борисов е с 42% доверие.
По-висока е подкрепата и за кандидата на БСП за държавен глава Ивайло Калфин - ако през септември за него на I тур биха гласували 15%, днес това биха сторили 21%.

„Труд": В парламента се изпокараха заради предизборна агитация

Парламентарен скандал с взаимни обвинения между политическите сили, че Народното събрание се използва за предизборна пропаганда, се развихри в парламента в петъчния предобед и прекъсна преждевременно заседанието.
ГЕРБ не пропуснаха да подчертаят, че те са били прави, като са поискали преди вота да няма заседания на депутатите. Опозицията не скри подозренията си, че скандалът е умишлено предизвикан и обслужва управляващите.

„Стандарт": Цирк след кило тротил

Цирк след кило тротил. Така накратко може да се опише атентатът срещу журналиста Сашо Диков. Малко след 22 часа в четвъртък неизвестни апаши взривиха с килограм бомба лизинговия джип на шефа на Канал 3. Адската машина била поставена под лявата гума на колата, като за щастие около нея по време на взрива не е имало хора. Секунди след силния тътен десетки хора от кв. "Гоце Делчев", където живее Диков, позвъниха на тел. 112. На място минути по-късно пристигнаха няколко патрулки. Докато спецченгетата се опитваха да разберат къде и как е била поставена бомбата, десетки съседи на Диков се бяха овесили по балконите и снимаха с телефоните си. В това време информационните агенции и радиата бълваха информация и версии за атентата срещу журналиста.

„Дума": Не залагат по-високи пенсии и заплати в бюджет 2012

Увеличаването на пенсиите и заплатите няма да бъде заложено в Бюджет 2012 г., но при добро изпълнение може да се намерят пари за допълнителни социални плащания. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков след среща с еврокомисаря по бюджета и финансовото планиране Януш Левандовски. Дянков бе категоричен, че дефицитът за догодина ще бъде под 1,5%, а до 2013 г. страната ни ще успее да постигне балансиран бюджет.
Той не пропусна да се похвали, че "България е само една от три държави, където беше спряна процедурата за свръхбюджет". Това се дължи на напредъка, който беше направен между бюджета от 2009 и 2010 г. - голямата фискална консолидация от 4,7% дефицит до 3,2% дефицит миналата година.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини