16 души са ранени при тежка катастрофа в София

Трамвай и маршрутно такси катастрофираха на кръстовището на „Патриарх Евтимий" и „Граф Игнатиев" в София. Общо 16 души са пострадали в катастрофата според директора на Центъра за спешна помощ д-р Георги Гелев.

Заради отказали спирачки трамвай №10 преминал на червено. Според очевидци той се движел с около 60 км в час. Спускайки се по „Граф Игнатиев", той ударил маршрутното такси отстрани. Маршрутката се завъртяла и притиснала преминаваща жена до автомобил в близост. Трамваят продължил да се движи, докато не се ударил в още едно превозно средство - трамвай №12, спрял пред него.

От института за спешна медицинска помощ „Пирогов" съобщават, че там са настанени 12 души, ранени при инцидента. Най-тежко е състоянието на две жени - едната е пешеходец на 34 години, с тежка травма на крака, а другата е 23-годишна жена с травма на главата, която е пътувала в маршрутката. Сред пострадалите има и три деца - две момчета на 15 години и малко детенце на 2 години, което е пътувало с майка си.

Движението на трамваи по ул. "Граф Игнатиев" е спряно от около 14.30 ч. Заради катастрофата е спряно движението на трамваите по линии с номера 10, 12 и 18. На място има екипи на Бърза помощ и полицията.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини