ДПС плаши с ГЕРБ в листовки на турски. Преглед на националния печат

„Новинар": Столичани искат нов кмет, но не от ГЕРБ

Столичани искат нов кмет, но не от ГЕРБ. Софиянци искат нов кмет, който да не е от ГЕРБ. Това показват данните от последното проучване на агенция Медиана. Според изследването 44% искат нов кмет, а 43% той да е от партия, различна от ГЕРБ. По думите на шефа на Медиана Кольо Колев избирателите са притеснени от възможността ГЕРБ да овладее всички власти.
Втвърдяване на електоратите на ГЕРБ и БСП почти до 95%, които се подготвят за истинска война за столицата, показват данните. Около 70 на сто са заявили, че ще гласуват за столичен кмет. Именно затова експертите предвиждат и втори тур, като на балотажа ще премерят сили Йорданка Фандъкова и кандидатът на БСП Георги Кадиев. За Фандъкова биха гласували 32,2%, а за Кадиев - 18 на сто. Претендентът на сините Прошко Прошков е трети с 8,9%, следван от Николай Пехливанов от "Атака" с 6,8 %.

„Труд": ДПС плаши с ГЕРБ в листовки на турски

ДПС агитира с листовки на турски език, в които плаши, че "ГЕРБ иска новородените да носят турски имена", съобщиха от управляващата партия. Листовките се разпространявали в силистренските села Искра, Босна и Любен.
Според превода, предоставен от ГЕРБ, в позивите пише: "Нас - освен нас самите никой не ни обича!" и съдържат призив "Молим Ви уважаеми съграждани да дойдем на себе си!" От ГЕРБ смятат, че авторите на агитационния материал са искали да кажат да не се гласува за управляващите.

„Стандарт": Бойко сменя зам.-министри

"Който не успява да се справи с темпото, го сменям." С тази мантра премиерът Бойко Борисов обикновено обяснява решението си да смени някой от висшите чиновници. Вчера обаче мотивът за освобождаването на двама зам.-министри се отнасяше само за единия от тях. Заместникът на Ивайло Московски - Първан Русинов, който отговаря за информационните технологии, ще трябва да си тръгне, защото забавил влизането на електронното правителство. Борисов заяви, че от един месец сам ръководи работата по е-управлението, а Русинов имал две години, за да свърши тази работа. На мястото на Русинов ще влезе Валери Борисов, който наскоро оглави Съвета за електронно управление. Борисов го наблюдавал как работи от три седмици и установил, че това е човекът, който може да координира институциите. "Искам до 8-10 месеца да сме готови с електронното правителство", отсече премиерът.

„24 Часа": Проверяват за злоупотреби при разпространението на вестници

Секторен анализ на пазара на разпространение на вестници и печатни издания е образувала Комисията за защита на конкуренцията, показва съобщение в сайта й. През август ведомството на Петко Николов обяви, че ще направи проучване. Това стана след сигнали от печатни издания, че има нарушения на конкуренцията.
Тогава на среща при премиера Бойко Борисов се оплакаха издателят на вестниците "България днес" и "Ретро" Недялко Недялков, главният редактор на "Галерия" Кристина Патрашкова и заместникът й Явор Дачков.

„Стандарт": Трамвай помете маршрутка

Трамвай камикадзе помете маршрутка номер 35 на Попа в столицата. От удара бяха ранени 16 души, две от пострадалите жени са в тежко състояние. Мотрисата най-вероятно е минала на червен светофар на кръстовището, заради отказали спирачки. По това време оттам минавала маршрутката, в която имало 10 души. Според очевидци трамваят се движел с около 60 км в час. Спускайки се по "Граф Игнатиев", той ударил маршрутното такси отстрани. Маршрутката се завъртяла и притиснала преминаваща жена до автомобил в близост. Трамваят продължил да се движи, докато не се ударил в друг спрял трамвай номер 12.
Ватманката Янка Иванова Игнатова е с дългогодишен стаж в градския транспорт и до момента не е имала катастрофи, обясни шефът на "Столичен електротранспорт" Евгени Ганчев. Игнатова работи от около 30 години. Остават й дни до пенсия, добави той. Ако жената е виновна за инцидента, ще бъде санкционирана, допълни Ганчев.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини