Хаос в София, изоставят чували с бюлетини

Хаос цари пред Общинската избирателна комисия (ОИК) в София. С часове членове на избирателни комисии чакат на опашки, за да предадат протоколите и бюлетините от вота. Част от тях дори си тръгнаха.

Оптимистичното начало в 22 часа снощи, когато пристигнаха първите микробуси с бюлетини, бързо прерасна в хаос, предаде bTV.
Задръстването пред зала "Универсиада", където е ОИК, изнерви и полицаи, и членове на избирателни комисии.
Тази сутрин движението на автомобили по бул. "Шипченски проход", между румънското посолство и залата, бе напълно блокирано, защото все още се приемат протоколите от секционните избирателни комисии.

Към 10 ч. Столична община забрани движението на коли, престоят и паркирането по бул."Шипченски проход" между ул."М.Еминеску" и ул."Ал.Жендов" до приключване на работата на ОИК по транспортиране, обработване на протоколи от избирателните секции и изборни книжа в зала "Универсиада".
Осигурено е движение на трамваите. Автомобилите ще се пренасочват по бул."Гео Милев" и бул."Цариградско шосе".

Представители на секционните комисии се оплакаха, че са били държани в училищата, където се е гласувало до 3 часа през нощта, а след това не са били допускани да предадат протоколите, показа репортаж на БНТ, пише в. "Дневник".

Напрежението сред членовете на СИК расте и заради бавните темпове на работа.
Част от тях заплашиха, че предстои масов бойкот в зала "Универсиада", което ще направи бюлетините недействителни.
Заради лошите условия много от хората заявиха, че няма да се явят на балотажа. Някои си тръгнаха, оставяйки чували и протоколи.

От Общинската избирателна комисия не желаят да коментират ситуацията.

По неофициална информация на bTV едва около 25% от протоколите са били обработени тази нощ в София.

Заради изнервената обстановка пред "Универсиада" се наложи и намеса на Бърза помощ. Лекарите откараха жена със съмнение за инфаркт, мъж с анемичен пристъп и друг, който си глътна езика.

През целия ден вчера и граждани, и политици се оплакваха, че изборите са лошо организирани.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини