Има основания за касиране на изборите според БСП

От БСП заявиха, че има пълно основание за искане за касиране на вчерашните избори. Окончателно решение БСП ще вземат след като направят пълен анализ на допуснатите нарушения.

Социалистите предлагат на ЦИК преди предстоящия втори тур в неделя да спрат дописванията на закона. Осен това специалистите настояват да се осигури добра организация на изборите, както и да има спокойно извозване на чувалите с бюлетини от изборните секции. Ако не бъдат спазени препоръките, може да има основание за касиране на изборите, коментира Младен Червеняков от БСП.

Социалистите допълниха, че ще има искания за касиране от различни партии, но отказаха да се ангажират дали БСП ще е сред тях. Причините са, че в партията искат първо да направят анализ и след това да вземат решение.

От БСП допълниха, че има пълен изборен хаос и редица нарушения, които поне на този етап дават основание за касиране на изборите. По повод декларираната подкрепа на ДПС за кандидатпрезидентската двойка на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов социалистите заявиха, че няма да правят никакви договорки.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини