Четирима маскирани и въоръжени обраха злато и диаманти

Четирима тежко въоръжени мъже са извършили обир в бижутериен магазин в столичния квартал "Младост". Нападателите са взели голямо количество злато и диаманти, предаде БНР.

Малко след 11 часа продавачката в бижутерията, която се намира в сградата на РУМ "Младост", все още не е отворила магазина. В този момент в помещението влизат 4-ма маскирани и въоръжени мъже. Те насочват пистолети към момичето, вземат голямо количество златни синджири и няколко диаманта и побягват.

Първа с нападателите се сблъсква обаче жена, която поддържа тоалетните до един от входовете на комплекса.
"Бяха въоръжени, високи, стройни и с маски…", каза тя.

След като обират магазина, мъжете се качват в автомобил и изчезват.

Минути по-късно на мястото са изпратени патрули на 7 РПУ София, както и служители на сектор "Грабежи" в Столичната полиция. Няма ясното какво е точното количество бижута, което мъжете са взели.

“Първоначалните данни бяха за три килограма злато. Оказа се обаче, че са седем, а липсват и много скъпи бижута с инкрустирани в тях диаманти”, разказаха  разследващите пред сайта "Всеки ден".

След въоръжения грабеж маскираните избягали с тъмен „Фолксваген Пасат“. Колата е намерена в квартал "Манастирски ливади". Полицията сваля улики и  разпитва очевидци.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини