Екипът на Мелемов готов, интригата е за областен управител

Днес новоизбраният кмет Николай Мелемов ще положи клетва и официално ще встъпи в длъжност.

Екипът на кмета е почти готов, заместниците му ще бъдат двама, което е редукция с един зам.-кмет спрямо последните два мандата.

 Сигурно е, че заместниците на Мелемов ще са банкер и млад юрист, научи "Смолян БГ вести".

Банкерът Костадин Каранлъков ще поеме най-тежкия ресор с икономиката и строителството в общината, а 29 годишният юрист Марин Захариев, ще бъде зам.-кмет с нов ресор и ще се занимава с европейските програми и проекти.

Трети заместник не се планира на този етап.

За главен архитект на общината се очаква официално да бъде обявена Мирослава Шамаранова, а Филип Топов ще бъде предложен от ГЕРБ за шеф на местния парламент. Дали тайното гласуване ще одобри юристът и член на ръководството на ГЕРБ, ще стане ясно днес.

Все още не е избран обаче юристът на общинската власт, който ще оглави дирекцията за правно обслужване.

Какъв пост ще получи Данчо Киряков, още не е ясно, но той „има много силни качества на ръководител и технократ, както и много голям административен опит”, заяви за Смолян БГ вести новият кмет Николай Мелемов.

Киряков беше шеф на Предизборния щаб на ГЕРБ и най-активната фигура в кампанията на Мелемов.

Инженер, бизнесмен, бивш кмет на общината, Киряков най-вероятно ще поеме поста на областен управител на Смолян, научи още „Смолян БГ Вести”.

Дали рокадата на държавната длъжност със сегашния областен управител инж.Стефан Стайков ще се случи в близките дни, ще разберем съвсем скоро. 

ДАНЧО КИРЯКОВ

 Роден през 1961 г. Завършил е „Технология на машиностроенето” и по специалност е машинен инженер. Работил е като мениджър в сферата на производствената дейност на високо технологични продукти.

През 1999 г. е избран за кмет на община Смолян. След приключване на кметския мандат остава ангажиран с темите за местното самоуправление в Смолян в качеството си на общински съветник.

КОСТАДИН КАРАНЛЪКОВ

е роден през 1969 г. Магистър е по специалност „Счетоводство и контрол” и има специализация „Фирмено управление” в УНСС-София. Работи като директор на банков клон в Смолян. Областен координатор „Предприемачи” на ПП ГЕРБ-Смолян. Общински съветник в община Смолян от ПП ГЕРБ.

МАРИН ЗАХАРИЕВ

е на 29 години и е завършил право в ПУ"Паисий Хилендарски". Работил е в адвокатска кантора в Пловдив и в компания за недвижими имоти.През 20010г. получил сертификат за консултант по европейски проекти от Американски университет. Експерт е в ДФ"Земеделие" и правен консултатнт по европроекти.

ФИЛИП ТОПОВ

е роден през 1956 г.  Завършил е ВСШ „Г. Димитров” – МВР София и „Право” в СУ „Св. Климент Охридски”. След дипломирането си започва работа в РПУ Мадан и по-късно – в РДВР Смолян. В последните десет години работи, като адвокат в Адвокатска колегия Смолян. Общински съветник в община Смолян от ПП ГЕРБ.

МИРОСЛАВА ШАМАРАНОВА 

e магистър със специалност „Архитектура” от УАСГ-София. Има над 15 години стаж като архитект, проектант и консултант в проектирането. Член е на Камарата на архитектите и председател на Съюза на архитектите в България-дружество Смолян

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини