БСП скочи срещу новия кмет Мелемов-уволнявал наред

Въпреки обещанията на новия кмет Николай Мелемов, че ще бъде безпристрастен и обективен, и ще работи за доброто на Смолян с наличните специалисти, първите уволнения на двама млади, квалифицирани и подготвени служители от общинската администрация са факт, алармират в прессъобщение до медиите от левицата в Смолян.

 Според социалистите, въпреки политическата й неутралност и настояща бременност, в петък от работа е била отстранена Маргарита Солакова, която беше главен юрист консулт на община Смолян през последните години.

БСП твърдят, че юристът Солакова е освободена „по крайно неясни мотиви и обяснения от кмета Мелемов за ”проблеми в звеното”.

Социалистите в Смолян определиха уволнението като „прозиращи политически оттенъци” заради интереси от хора на ГЕРБ към поста.

Те визират „интересите на Величка Бодурова, избрана за общински съветник от ГЕРБ”, която от БСП обвиниха в откровено кадруване. Бодурова излезе от общинската администрация преди около 10 години, когато беше главен финансист на общината. Сега се завръща в местната власт като общински съветник.

„Публична тайна е, че в продължение на седмица Бодурова кадрува из общината за свои протежета, като най-вероятно мястото на Солакова ще заеме племеницата на Бодурова – Атанаска Тошева. Това говори за връщане на модела “шуре – баджанак” в администрацията”, възмущават се от БСП.

От там недоумяват и от факта, че след втори тур на изборите, съгласно европейската практика политическият екип на Янкова е напуснал, но „политическата партизанщина, изразяваща се в най – безцеремонно уволнение на подготвени кадри е факт”.

„Питаме, има ли Мелемов нов екип, който ще заеме мястото на освободените, с необходимата компетентност или административната реформа е на ниво елементарна шуро-баджанащина?, пише още в съобщението на БСП и допълват като аргумент съкращението на младия компютърен специалист Светослав Димитров, който не е разбрал дори за какво е отстранен.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини