Пампорово се надпреварва с оферти за новия сезон

Активният сезон за хотелите ще започне със студентския празник 8 декември, а няколко дни след това ще бъде и официалното откриване.

Според председателя на Регионалната туристическа асоциация „Родопи“ Пантелей Мемцов близо 4000 студенти ще окупират Пампорово в дните около 8 декември, когато за пръв път ще пуснат и лифтовете в курорта.

 Хотелиерите се надпреварват да предлагат атрактивни оферти за младежите, които все повече търсят да наемат  къщи и вили в селата край Смолян. За да привлекат интереса на студентските тайфи, които напоследък наемат за по 150лв.-200лв. на нощ цели къщи в селата, хотелиерите предлагат всевъзможни екстри и намаления.

Всичко вече е подготвено откъм техническа и спорта инфраструктура, курортът разполага със 116 снежни оръдия за изкуствена настилка на пистите при нужда.

Всички писти, които са по слънчевите склонове и не задържат сняг са обхванати като площ от системите за изкуствено заснежаване, за да гарантира по-дълъг зимен сезон за скиорите. За този сезон без оръдия ще бъдат само ски трасетата, разположени по северните склонове на планината и покривката се задържа до края на април.

Почти два месеца преди Коледните и Новогодишни празници, чужденци вече правят резервации в хотелите в Пампорово, заяви председателят на Регионалната туристическа асоциация “Родопи” Пантелей Мемцов.

Офертите за зимния сезон от няколко месеца са обявени, като цените на нощувките в повечето хотелски обекти не са повишени спрямо миналата година.

Към момента резервациите от чужденци са повече, но гостите на курорта извън страната по традиция правят заявките по-рано от българите.

Повечето хотели предлагат  разнообразни пакети с различен брой нощувки и промоционални цени, според заявения за ваканция период.

Все още не са обявени цените на лифт-картите, които се определят от “Пампорово”АД.

Затова пък дружеството вече е обявило пакетите с включена лифт карта за най-пиковата част от зимния сезон по новогодишните и коледни празници в хотелите, които са негова собственост.

В три звездени хотел офертите са  „Ол инклузив” от 3 до 5 дни и освен нощувките, включват празнично меню, ранна и късна закуска, обяд на ски пистите или в ресторанта и вечеря. Като традиционен бонус за гостите на хотела се предлага и безплатен басейн, фитнес, сауна. Пакетите са два вида с включена в цената лифт карта и без нея, но и за двете е осигурен безплатен транспорт до ски пистите.

Цените с карта за лифта по Нова година са от 503лв. на човек за три нощувки в двойна стая до 692лв. за пет нощи.

Офертите без включено ползване на лифта са от 428лв. на човек за три нощи в двойка стая до 572лв. за пет нощувки.

Цените са валидни за периода 27.12.2011г. – 03.01.2012г. , а при ранно записване и изцяло платени до 21.11.2011г. резервации се правят и 10% намаление от пакетните цени на нощувките.

В пет звезден хотел в курорта, също са подготвени ексклузивни оферти, за по-заможни клиенти. Цените започват от 780лв. за три нощи до 1235лв.за пет нощувки в  ПАКЕТ “VIP NEW YEAR” – ЛИМИТИРАНА ВЕРСИЯ. ВИП клиентите, заявили пакета, могат да участват в томбола  и да спечелят специална изненада -“Перлена терапия на цялото тяло” на стойност 100 лв.

Специални бонуси за пакет от 5 нощувки на офертата “TRADITIONAL NEW YЕАR” е по избор Спа услуга “Душ Виши” или “Ваната на Клеопатра” еднократно по време на престоя, за всички настанени в помещението при пакет 5 нощувки. От томболата в полунощ един от всички гости ще спечели подаръчен ваучер за пакет “All INCLUSIVE FLEXY с лифт карта” за двама за два дни в хотел Перелик, Пампорово.

Като допълнителна екстра за гостите са според броя на нощувките са предвидени и безплатни нощни спускания по осветената писта в Пампорово, която беше открита миналия сезон.

Според пакетите, които клиентите изберат, празничната вечеря е от 120лв. до 180лв. за възрастен  и 65 лв. за деца. Те обаче са задължителни за гостите на повечето хотели в курорта.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини