Задава се нова патриотична партия?

България няма да мине без съществуването на легитимна, развиваща се националистична, а защо не и патриотична партия.

Но дали това ще бъде в лицето на "Атака"?

"Едва ли партията на Сидеров ще се съхрани в тази насока", коментира в предаването "Преди всички" по БНР политическият психолог Антоанета Христова.

Според нея "Атака" губи образа си и няма добра перспектива. Христова предполага, че тази празнина ще бъде запълнена от ново формирование, което ще се опита да позиционира в публичното пространство патриотичната идея. Тя смята, че лицата в това ново формирование няма да са съвсем нови, дори може да са свързани и с "Атака".

"Волен Сидеров загуби харизмата си на лидер против статуквото, а "Атака" живееше на гребена на вълната на антистатуквото. В момента, в който този гребен на вълната и този цвят изчезна от образа й, тогава какво остана - нищо. Остана това, което е разпознаваемо, т.е. е противоречиво. Влиянието на една силна жена, но това влияние е неразпознаваемо едностранно - едни го харесват, повечето не го харесват. Самата конструкция, която е била построена върху това влияние, в крайна сметка започва да се разпада."

Антоанета Христова анализира също конфликта в партията от последните дни: "Очевидно е, че Капка Сидерова се е почувствала много предадена като жена, като човек, който има изключително голям принос, от нейна гледна точка, към създаването на партията. Когато се усетиш предаден в толкова много планове, започваш да играеш от другата страна на бариерата. А когато минеш от другата страна, винаги виждаш и можеш да извадиш грешките, тъй като максимално добре ги познаваш. Струва ми се, че "Атака" е свързвана основно с името на Волен Сидеров като символ, но реално с влиянието на Капка Сидерова. В този смисъл всичко, което те казват в момента, по своята същност е истина, просто и двамата играят от две различни страни на бариерата."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини