Пребиха директора на АЕЦ "Козлодуй"

Директорът на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов е бил нападнат късно вечерта, докато се е прибирал към дома си, съобщи БНТ. Той е бил пребит от двама неизвестни.

Ръководството на областната дирекция на МВР-Враца е пристигнало спешно на мястото на инцидента.

Наскоро АЕЦ "Козлодуй" премина през успешни стрес-тестове за благонадеждност. Очаква се в ранните сутрешни часове да стане ясно доколко работата на Николов в централата може да бъде мотив за подобно престъпление.

Александър Николов е роден през 1962 г. Завършил е Техническия университет в София, специалност "Топло- и ядрена енергетика". През 1986 г. започва работа в АЕЦ "Козлодуй", като работи на различни позиции, а от септември 2011 г. заема поста изпълнителен директор.

Управлението на АЕЦ "Козлодуй" се осъществява от Съвет на директорите и от изпълнителен директор. Александър Николов е член на Съвета на директорите и изпълнителен директор. "АЕЦ Козлодуй" ЕАД е единствената атомна централа в България и е най-големият производител на електрическа енергия в страната, като обезпечава повече от една трета от националното годишно електропроизводство.

В предприятието работят около 4 200 души. Фирмата е еднолично акционерно дружество със 100 процента държавно участие. От 18.09.2008 г. АЕЦ "Козлодуй" ЕАД е дъщерно дружество на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини