Дора Янкова заминава за Брюксел в делегация със Станишев

Екскметът на община Смолян ще вземе участие в първия Конвент на Партията на европейските социалисти, който ще се проведе на 25 и 26 ноември в Брюксел. Както обяви, след като загуби изборите, Янкова ще продължи да се занимава с политика и дори има разширени правомощия в сферата на ръководството на БСП.

Първият Конвент, който ще се проведе в столицата на ЕС ще бъде начало на нов етап в политиките на социалистите. На 24 ноември Съветът на Партията на Европейските Социалисти/ПЕС/ ще се приеме Декларация за принципите, на която ще залегне преосмислянето и новата политическа посока на левицата на европейско ниво. На тази база ще се изработи и основополагаща програма за 2012г. на ПЕС.

Конвентът ще бъде уникално по рода си събитие, уточняват от БСП в Смолян - платформа, която ще събере прогресивни политици, синдикати, НПО, учени и хора на изкуството. Той ще бъде двудневен фестивал на дискусии, дебати и културни дейности като литературно кафе и филмови прожекции. Предвиждат се четири полудневни панела: нов справедлив модел на растеж, справедливо общество, равноправие за всички, нови глобални отговори на новите глобални предизвикателства, демокрация и активно гражданство.

Официалната делегация на БСП ще бъде водена от лидера Сергей Станишев.

Дора Янкова ще участва  в дебата на тема „Политики за социално включване: Европейско измерение, прилагане на местно равнище.”, организиран съвместно с българския Център за европейски и международни изследвания (ЦЕМИ). В този дебат ще вземат участие и председателят на БСП Сергей Станишев, членът на ЕП и бивш кмет на Флоренция Леонардо Доменичи, министърът по европейските въпроси в сянка от Лейбъристката партия г-жа Ема Рейнолдс и президентът на регион Валония в Белгия г-н Руди Демот.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини