Арестуваха скандалните братя Чепишеви от Девин за иманярство

Адвокатите Живко и Здравко Чепишеви от Девин са били арестувани от полицията в Айтос докато копаели с багер тракийска могила.

Скандалните братя близнаци са задържани за 24 часа в полицейския арест, след подаден в управлението сигнал.

Екип от служители на РУ „Полиция” в Айтос и антимафиоти реагирали светкавично и сгащили двамата братя в местност край село Черноград.

В иманярската група, която по сред нощ ровела тракийската могила, участвали и двама гърци. Чужденците са 32 годишният С.С. и 53годишният Н.О.

Четиримата са били заловени малко преди да достигнат и разрушат камерата на гробницата, в която обикновено са зазидани ценностите.

Към момента 43 годишните близнаци Здравко и Живко са съветници в общинския съвет на Девин от РЗС.

Живко Чепишев беше и кандидат за кмет на общината от партията на Яне, но двамата успяха да се класират само до местния парламент.

От около 14 години братята са на свободна практика като адвокати, като Живко е бил и полицай в местното РПУ, а в последствие и районен прокурор на Девин.

Братята са скандално известни не само с честите смени на партиите през последните десетина години.

Няма избори, на които те да не са се кандидатирали, а след всяка загуба да правят скандали и да спретват компромати срещу спечелилия.

Чепишеви играха и главната роля в няколко опита за вътрешен преврат в община Девин през 2007г. Тогава  с различни трикове те опитаха да свалят от власт тогавашния кмет Юлиян Семчев.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини