Хасково и Свиленград ще преглеждат Любимец

Прегледите ще продължат в Любимец

Мащабна лекарска инвазия ще сполети община Любимец този четвъртък. Тогава общинският център ще бъде посетен от 10-на лекари и медицински лица от хасковската областна болница и свиленградската общинска. Целта е да се направят изнесени прегледи за населението в района, което от две години се оправя без собствена болница, след като тя бе закрита при поредната здравна реформа. От тогава хората от общината се оправят само с един спешен кабинет, обслужван от свиленградски лекари.

От хасковската областна болница ще потеглят лекари от ушно и очно отделение. Съгласно договорът за сътрудничество, между директорите д-р Славчо Близнаков и д-р Димитър Ермов, от Свиленград ще пристигнат специалисти по кардиология и невролози. Прегледите ще продължават целия ден, а хората с незабавна нужда от хоспитализация ще бъдат насочвани към Свиленград, освен ако там не могат да поемат нужното лечение. „Тогава ги взимаме при нас, но иначе сме задължени да ги насочим към най-близката болница“ уточни инициаторът на изнесените прегледи, д-р Славчо Близнаков.

При досегашните прегледи в хасковското село Конуш и Долно Ботево общ Стамболово, през кабинетите на лекарите преминаха стотици жители. Не малка част от тях бяха хоспитализирани и на практика „задръстиха“ отделението по уши нос и гърло в хасковската болница. В УНГ има записани 18 пациенти при разкрити 12 легла. „Хората на практика не обръщат внимание на проблемите с ушите, за разлика от тези с очите, кръвното или сърцето. Затова констатираните ушни проблеми и тези с носа са далеч по сериозни от другите“, коментира специалистът от УНГ д-р Ангел Недев.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини