Бебе стана 4-та жертва след кървавия вторник в Лиеж

Седемнадесетмесечно бебе почина днес през нощта от раните, получени по време на безразборната стрелба, която откри мъж на автобусна спирка на оживен площад в белгийския град Лиеж вчера.

Детето е четвъртата жертва на Нордин Амрани, който също загина при неизяснени обстоятелства по време на касапницата от вторник на обяд, предаде АФП, позовавайки се на информация от болницата в града.

По време убийствената "игра" на Амрани на място загина 15-годишно момче, а друго 17-годишно момче и 75-годишна жена за починали по-късно в болницата.
Около 75 души са ранени, няколко от които тежко.

По-късно полицията е открила тяло на жена в дома на нападателя, предаде АФП, цитирана от "Фокус". Мъртвата жена, на възраст 45 години, вероятно е работила като чистачка за негов съсед. Сутринта в деня на инцидента Амрани я поканил в дома си под претекст предложение за работа, а после я нападнал. Засега не се съобщава как е била убита.

Нордин Амрани вече е имал 20 сблъсъка с белгийското правосъдие, предаде АФП, цитирана от "Фокус". Според източник от системата, историята на Амрани и мащабът на сблъсъците му с белгийските власти са добре познати на полицията и магистратите.

Български студент е станал свидетел на събитията. Мариян Тодоров е студент на разменни начала в Университета в белгийския град. В момента е записан в програма Международен бизнес мениджмънт в Университета в Ковънтри, Англия, съобщава Си Би Си Нюз, цитирана от "Фокус". 
„По време на нападението бях във фитнеса, който е на стотина метра от площад „Сент Ламбер”. След като се чуха изстрелите, всички започнаха да бягат и навсякъде имаше паника. Хората започнаха да тичат и викат. Аз не разбрах какво става, защото нямаше информация. Като мерки за сигурност някои от щорите на прозорците бяха свалени, но все още се виждаше през тях. Гледката на бягащи и крещящи хора наистина ме уплаши”, разказва той.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини