Съветници от Димитровград участваха във форум на десницата

           Стефан Димитров

Председателят на Общински съвет – Димитровград Стефан Димитров и общинските съветници Катя Панева и Калина Монева взеха участие във организираният от Надежда Нейнска и Светослав Малинов от Синята коалиция форум на тема: „Регионите – национални и европейски предизвикателства пред Десницата”, съобщиха от пресслужбата на ОбС.   

Своите приветствия в началото на форума поднесоха Н. Пр. Коре Янсон, посланик на Кралство Дания, Н. Пр. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ и ръководителят на софийското бюро на фондация „Конрад Аденауер” д-р Марко Арндт. В своето обръщение посланик Янсон обърна внимание на все още недостатъчната децентрализация в България, напомняща отминалите комунистически времена. По подобен начин се аргументира посланик Уорлик, който подчерта, че всяка политика е местна политика. Арндт се спря на успешната политика на ХДС като местна и европейска партия и на възможностите на десните партии в България.

Синята коалиция издържа проверката на три поредни избора и трябва да бъде надграждана и доразвивана. Това е единствената доказала се автентична дясна формация – каза Надежда Нейнски. И уточни, че новото поколение лидери на десницата трябва да е независимо и модерно и да е двигателят на коалицията, посочи тя.

В първата част на форума гостуваха кметове на общини, които всъщност представляваха успешния политически модел на Десницата в местната власт. Споделяне на добри практики и на възможностите за насърчаване на малкия и средния бизнес в общините, бе целта на втората част на проявата. Гости бяха общински съветници от страната, председатели на Общински съвети и изпълнителният директор на Съюза за малки и средни предприятия Димитър Иванов.

Форумът определено бе много полезен. Имахме възможността да се „попием” от добрите практики и опита на представителите на местната власт в България, а и какво да споделим – каза председателят на Общински съвет – Димитровград Стефан Димитров.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини