И ПМГ-Димитровград се включи в проекта УСПЕХ

До април учениците от ПМГ обитават сградата на ОУ"П.Славейков"

През месец февруари в димитровградската гимназия „Иван Вазов” стартира работата на групите по проекта „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” – УСПЕХ, казаха от ръководството на училището.Утвърдена е тригодишна програма, която има за цел осмисляне на свободното време на учениците и подкрепа на децата в риск. В училището са формирани 16 секции и клубове, равномерно разпределени в различните области на извънкласни дейности.

Заниманията са много разнообразни, целят развитие на социални, комуникативни, дигитални умения, на базови познания в областта на изкуството,  науките и технологиите, на здравословния начин на живот, както и други ключови компетентности, залегнали в Европейската референтна рамка.

40 % от учениците на ПМГ са обхванати във формите: Клуб „Слово”, Клуб „Журналист”, Клуб „Празниците на България”, Клуб по социална психология, Клуб „Йога – здравословен начин на живот”, Клуб „Приятели на Европа”, Фото-и киноклуб, Клуб „Математиката – свят на чудесата”, Клуб „Тайните на микросвета”, Клуб „Поп и рок културата на XX и XXI век”, Секции по тенис на маса, бодибилдинг, плуване, хотелиерство и ресторантьорство, екскурзоводство, както и компютърно студио – „Графика и анимация”. Интересът от страна на учениците е огромен, отчетоха от ръководството на ПМГ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини