Гледаме Малин Кръстев и синът му в пиеса, гостуваща в Димитровград

Момент от постановката

Малък градски театър „Зад канала” ще гостува на 5 март на димитровградска сцена със спектакъла „Апокалипсисът идва в шест вечерта”от Георги Господинов. Постановката е отличена с награда Аскеер в категория "Съвременна българска драматургия" за 2010 година

Пиесата е участвала миналата година и на театрален фестивал в Ню Йорк, като е избрана  заедно с още осем драматургични творби сред 300 от цял свят.

Режисьор на постановката на Малък градски театър „Зад канала” е Маргарита Младенова, сценографията е дело на Даниела Ляхова, а за костюмите се е погрижила Даниела Ляхова. Музиката е на Асен Аврамов.

Цяла плеяда млади и популярни български актьори участват в пиесата. Това са Владимир Пенев / познат на зрителите от сериала „Под прикритие”/, Илка Зафирова /сериала „Стъклен дом”/, Пенко Господинов/сериала „Седем часа разлика”/, Малин Кръстев /сериала „Седем часа разлика” и тв предаването „Господари на ефира”/, Светлана Янчева / актриса с участие в над 15 български филма /Аз, графинята”, „Писмо до Америка” и др./, младият Стоян Младенов, който въпреки младостта си има завидна биография на театралната сцена и се е снимал в четири филма, Никола Мутафов – млад актьор, син на Дафинка и Михаил Мутафови – актьори от трупата на нашия театър през седемдесетте години, Борис Кръстев – син на големия български актьор Малин Кръстев.

В късния октомври един град е в парализа, под заплахата на невидим снайперист. Хората са залепени за телевизорите, за извънредните вечерни новини в 6. Това е и предпочитаното време на убийствата, и часът, в който се събуждат демоните на страха и самотата, излизат наяве дълго премълчавани тайни, час на внезапни откровения и отмъщения. Всеки би могъл да е убиец. И жертва.

Пиесата изследва тъкмо тази точка на счупване в общото ни живеене, отвъд която крехките примирия с другите са нарушени. Дали градът не използва снайпериста като алиби? Дали всъщност не го измисля, за да извърши своите малки и големи, дълго потискани вечерни убийства...

Билети вече се продават на касата на театъра, казаха от там.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини