Общината подава проект за ремонт на наводнените преди 10 дни улици

Ремонт на водопровода и канализацията на ул.Първи май" предвижда проект, по-който общината кандидаства

Проект, с който се очаква да бъде финансирано изграждането на канализационна мрежа на десния бряг на река Марица подава днес в Министерството на околната среда и водите община Димитровград.

Разработката предвижда рехабилитация на 5 км. канализация на централна градска част и канализационни отклонения с дължина над 3 км., каза пред журналисти днес ст.експертът в отдел "Околна среда и води" инж.Татяна Овчерова.

Ако бъде одобрен проектът, ще се ремонтират бул."Хр.Ботев", ул."Оборище",ул."Първи май", Ул."Хан Аспарух" и бул."Д.Благоев". Това са част от улиците, които пострадаха от наводнение преди десетина дни след проливните дъждове в Димитровград.

В този проект е предвидено и изграждането на канал от преливник по ул."Ангел Кънчев" до река Марица. Според Овчарова, това ще попречи за бъдещи наводнявания на проблемната улица "Васил Левски" и целия квартал "Раковски". Успоредно с направата на канализацията, по същите улици се предвижда и рехабититация на водопроводната мрежа. Ще бъдат направени 3 км. водопровод и 2 км. водопроводни отклонения към сградите.

Общата сума на строително-монтажните дейности, заложени в проекта е 10 000 000 лв без ДДС, а целия проект е около 13 000 000 лв., каза Овчарова. При одобрение на разработката, нейната реализация ще приключи през декември 2013-та година.

Улица"Оборище" също е предвидена за ремонт, тя бе една от сериозно наводнилите се преди две седмици
И ул."Хан Аспарух" е в списъка за ремонт на канализацията и водопровода, ако проекта бъде одобрен

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини