Химията чества своя патрон в седмицата на Златаров

Директорът на химическата гимназия Янка Гочева поздрави учители и ученици с празника

127 години от рождението на патрона си проф. Асен Златаров отбелязаха учениците и учителите от Химическата гимназия в Димитровград. След поздравителното слово на ЯнкаГочева, директор на училището, учениците поднесоха цветя.

Както всяка година, отбелязването на патронния празник се осъществи чрез редица инициативи, обединени под наслов “Седмица на Златаров”. Първите от тях бяха дейностите на Ученическия съвет, свързани с Деня на влюбените – Св. Валентин.

Предствители на Ученическия съвет събираха валентинки в специално изработена кутия, след което посланията бяха раздадени на получателите си.

Най-атрактивните валентинки ще бъдат публикувани в първия брой за годината на училищния вестник СТИВ. Там ще бъдат отпечатани и най –добрите стихотворения и есета, участвали в училищния конкурс “Любовта е магия”. Журито отличи творбите на Симона Радева от 10б клас и Десислава Тончева от 9б клас. В конкурса за табло най-активни бяха деветокласниците, а таблата на Даниела Драгомирова и Пламена Желева, на Хайрие Сафет и на Десислава Тончева бяха изложени във фоайето пред учителска стая на т.нар. Нова сграда.

В навечерието на прзника, “зайците” от новооткритата тази учебна година специалност “Електронна търговия” – прием след 7 клас, и деветокласниците  се запознаха с живота и дейността на проф. д-р Асен Златаров чрез презентация, изготвена и представена  от дванадесетокласниците Антония Генова и Добринка Станчева.

Същият ден се проведе и традиционният училищен турнир по волейбол между класовете. При момичетете първо място завоюваха девойките от 9 а клас със специалност “Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти”, а при момчетата – отборът на 11в клас със специалност “Автоматизация на непрекъснати производства”.

Дори и в петък “Седмицата на Златаров” няма да приключи. Предстои осъществяването на традиционната среща с работодателите и на още  две  мащабни инициативи: форум “Моето родословно дърво” и хепънинг “Как посрещнахме 2012 година” по проект “Традициите – еднакви и различни”, припомниха от ръководството на училището=

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини