Търсят спешно пари за ремонт на покрива на театъра

Пари по програма "Красива България" ще търси Общинска администрация в Димитровград, за да ремонтира покрива на театър "Апостол Карамитев". Това предвижда подадения в средата на тази седмица проект на обща стойност 168 276 лв.

Според условията на програмата, 50% от тази сума поема Общината, останалите се осигуряват от "Красива България". Ремонтът в сградата на театъра е наложителен, обилните валежи на 5 февруари наводниха приземните етажи, гримьорни и ел.табла.

Освен покривът, при одобрение на разработката ще се изгради и рампа за инвалиди в общинския театър, като част от дейностите по подобряване на градската среда.

Още два проекта по програма "Красива България" подадоха за одобрение тази седмица от Общината. Единият е за ремонт по подмяна на дограмата и поставяне на топлоизолация на ОУ"Димитър Матевски" в Меричлери. 124 670 лв. е стойността на бюджета по проекта.

Другият обект е изграждането на Кризисен център за лица, пострадали от домашно насилие. Както Dimitrovgrad.bgvesti.net вече информира, този център ще се помещава в бившата Марбас болница. За там е предвидена сумата от 284 077 лв., половината при одобрение поема Общината. Според предварителните разчети, ще се ремонтира източното крило на сградата, като ще бъдат обособени стаи със санитарни възли, кабинети, изолатори, дневна и входна част.

На 5 февруари театърът в Димитровград сериозно се наводни заради обилните дъждове
Кризисният център ще се помещава в едно от крилата на бившата Марбас болница

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини