Автопаякът в Димитровград минава към Общинска охрана?

Специализираният автомобил за вдигане на неправилно паркирани коли, т.нар. паяк да бъде зачислен за ползване към "Общинска охрана" ЕООД ще разглеждат на сесия след два дни димитровградските общинари. Предложението прави в докладна записка кметът Иво Димов. Към момента паякът бе част от ОП"Организация и контрол на движението, паркинги и гаражи" в Димитровград.

Промяната се налага заради изискването на Държавната автомобилна инспекция фирмите, стопанисващи паяка да имат лиценз за извършване на обществен превоз, който се издава на фирми регистрирани по Търговския закон. Именно заради липсата на такъв работата на димитровградският паяк спря през юни 2011 година. От тогава насам специализираният автомобил бе ползван само, за да премества коли, пречещи на снегопочистването тази зима, но без да се налагат глоби на водачите.

На сесия на димитровградският ОбС през август миналата година бе допълнен предмета на дейност  на "Общинска охрана" ЕООД с превозна дейност- извършване на Обществен превоз на пътници. В докладната на градоначалника се предлага и промяна в числения състав на Общинското предприятие "Паркинги и охрана", като назначените бъдат пренасочени към охраната на бившето училище в кв.Марийно.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини