Първокласници се разходиха в света на цифрите от миналото

Първолаците слушаха с внимание история на числата и цифрите

Открит урок с първокласниците проведе днес в СОУ „Любен Каравелов” началната учителка Милена Иванова. Свързана с Проект УСПЕХ, изявата на малките каравеловци пред родители и учители беше с надслов „Числа и цифри от миналото”, разказаха от училището.

Заниманията на първокласниците, участници в проектния клуб „Млад Джъмп”,  бяха тематично насочени в сферата на приложната математика. Използвайки възможностите на ІТ-технологиите, малчуганите прилагаха на практика наученото: от древноиндийските числа и цифри, римската цифрова система, кипу и др.

Заниманията по математика включваха решаване на определени задачи, подготвени от Милена Иванова, с които първолациге трябваше да се справят, разделени на екипи.

Практическото прилагане на вече наученото е с цел затвърждаване на придобити познания за произхода, значението и влиянието на науката математика върху хората, но поднесено по интересен и увлекателен начин за най-малките каравеловци. Разделянето по екипи пък, отрано приучава възпитаниците на СОУ «Любен Каравелов» към съвместна и екипна работа.

Освен родителите и учители, на урока присъстваха и младите репортери от Клуб „Млад журналист” на преподавателя Живко Русев.

Преподавателката Милена Иванова

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини