Приеха бюджета на Димитровград почти единодушно, кметът: ОбС прояви разум

С гласовете на 31 общинари днес бе гласуван бюджета на Община Димитровград, само един общински съветник - Атанас Стефанов се въздържа. Рамката за 2012 година е в размер на 27 345 903 лв. Приет бе и отчета на бюджета за изминалата 2011-та.

Като цяло дебати в залата почти липсваха. Съветниците от всички групи - БСП, ЕНП, "Да за Димитровград", ГЕРБ и независимия Данчо Данев  благодариха на Иво Димов, че е взел предвид техните предложения и идеи по структурирането на финансовата рамка.

Сред заложените дейности са ремонта на Детско отделение, реконструкцията на ул."Строител" в Мариино по предложение на групата на "Да за Димитровград", както и поставяне на светофари и пътни знаци за децата в града по идея на ЕНП. Предвидено е и изграждане на водопровода за Меричлери, както участие в проекта за Кризисен център за пострадали от домашно насилие и др.

Припомняме, че след общественото обсъждане на бюджета в края на януари, градоначалникът се срещна с всяка сесийна група по отделно и изслуша мнението им и какво настояват да бъде направено през тази година.

Че няма да позволи дисбаланс между приходите и разходите увери кметът Димов за пореден път. След края на дискусиите по финансовата рамка той коментира, че се радва, че ОбС е проявил разум при гласуването на бюджета, за разлика от много други решения на местния парламент в последните месеци. Градоначалникът припомни, че досега в историята на Димитровград не е имало случай на отхвърлен от сесията бюджет на общината.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини