Още един лекар се кани да напусне димитровградската болница

Състоянието на болницата е критично, около това мнение се обединиха съветниците

Още един специалист е на път да напусне димитровградската болница, това е работещият в Нервно отделение д-р Шуманов. Информацията излезе наяве по време на дебатите по една от точките на днешната сесия. Тя бе свързана с предложението да бъде подновен договора на управителя на здравното заведение д-р Здравко Наков за следващите 3 години.

От ГЕРБ казаха, че не са против, но искат да чуят отчета на управителя за тригодишното му управление и да се запознаят с визията за развитие на болницата в бъдеще.

1 200 000 лв. са към момента задълженията на МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград, данните изнесе шефът на Здравната комисия д-р Вълчо Митрушев. Пак той твърди, че приходите на болницата за три години са намалели с 811 000 лв., намалял е и потока от пациенти поне с две трети или това са 1 322 болни по-малко.

Дискусията тръгна в посока кой и какво е правил за подобряване състоянието на димитровградското здравно заведение в годините и как е била търсена помощ от депутати от предишното и сегашно ръководство на общината. Посочено бе

Кметът Иво Димов съобщи, че в Арбитражния съд има заведено дело от димитровградска строителна фирма "Табаков", на която не е било платено за извършени ремонтни дейности в болницата преди години. Собственикът на фирмата е подал иск за 500 000 лв. и ако съда уважи това, здравното заведение потъва до козирката, каза Димов.

Точката за подновяване договора на шефът на болницата д-р Наков предизвика бурни дебати

В крайна сметка вносителят на предложението за подновяване на договора Стефан Димитров оттегли предложението си. То ще бъде гласувано на следващо заседание след като бъде изслушан шефът на болницата д-р Наков, който да направи отчет и представи своята програма за развитие.

Д-р Здравко Наков

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини