Баба Марта пак гони Кризата от димитровградското тържище

Баба Марта и тази година изгони Кризата от димитровградския пазар

С ритуално шествие и наричания за здраве и берекет Баба Марта изгони символично и за втора поредна година Кризата от димитровградския пазар.

На първият за 2012-та празник на ОП "Пазари и тържища" пред зала "Младост" старицата измете с метла Кризата и наричаше за успех и плодоносна година. Много от гостите се престрашиха и прескочиха огъня, запален в кошче на площада пред залата.

След това Марта бе качена на количка, с която обиколи масите на търговците и върза пролетен символ на тях и клиентите на пазара.

С пита бяха посрещнати от символичните домакини зам.кметът Светослав Стойков, управителят на пазарите Лидия Николаева, главният технически сътрудник Ангел Колев, гости и търговци.

Над 500 броя мартеници бяха приготвили от Общинското предприятие, те бяха вързани на ръцете на гости и продавачи. Огромен асортимент от червено-белите символи предлагаха продавачи пред залата безплатно днес.

Чантички и портмонета бяха изложили и работещите в социалното предприятие в Димитровград, като продукцията бе тяхно дело.

В празничното посрещане на месец март се включиха театрална школа "Апропо" към ОП ДМЦ и Забавно-духовият оркестър на Димитровград.

Баба марта обиколи тържището на количка и раздаде мартеници
Зам.кметът Светослав Стойков опита от питата на Баба Марта
Почерпени бяха и гостите на празника през зала Младост
Лидия Николаева, която е начело на тържището също опита от лакомствата
Безплатно ляха разположили серии пред зала Младост търговците на мартеници днес
На пролетните символи се радваха най-много децата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини