Ганчо жертва къща и живот заради невеста

Истинска любовна драма е в основата на отвличането и побоя над 26-годишния Ганчо Стефанов от Раднево, за когото писахме тази сутрин. Младият мъж бе пребит и отвлечен от роднините на невръстната си 16-годишна булка.

Оказва се, че Ганчо е прибирал в дома си момичето, въпреки роднините й, броени дни преди последния случай. Тогава от родата отново го нападнали, но като за първи път се задоволили да разбият и разрушат къщата му. По случая в полицията било образувано дознание, а Ганчо се покрил и бил обявен за издирване.

На 24 февруари обаче влюбеният до уши мъж срещнал отново изгората си в Раднево. Искрите на любовта припламнали отново и двамата се метнали в едно такси. Скрили се при роднини на жениха в Симеоновград.

Разузнаването на родата на невестата обаче работело безотказно и още същия ден влезли в дирите на момичето. Петима – бащата Альоша, чичото Калчо и сродника Кирил, заедно с още двама, се натоварили в кола и поели към тайното любовно гнездо. Разбили вратата и нахълтали вътре - Альоша с нож в ръка, а брат му Кирил – с бухалка. Докато единият налагал злощастния жених с бухалката, разяреният баща го ръгнал два пъти с ножа в бедрото. После го натоварили в багажника и поели към Раднево, по думите им – за да го предадат в полицията, която го била обявила за издирване.

По пътя обаче Ганчо извадил мобилния телефон от джоба си и звъннал на брат си, който по това време случайно се намирал в полицията в Гълъбово. Ошашавеният сродник вдигнал олелия в управлението, че брат му е отвлечен, че го карат в багажника на кола и въпросът е на живот и смърт. Полицаите се разшетали и организирали заграждения на пътя.

През това време обаче роднините в колата усетили, че в багажника става нещо, надали ухо и дочули разговора на Ганчо с брат му. Спрели, извадили го от багажника и го съблекли гол. Полели го с бира, млатили го отново, но превързали кървящото му бедро.

После отново го наврели в багажника и поели „към полицията“. Униформените обаче ги пресрещнали на пътя и ги закопчали. Кървящия Ганчо пратили в болницата, а похитителите – в ареста.

Зад решетките остават трима – бащата Альоша, брат му Калчо и Кирил. Работното обвинение срещу тях е за отвличане, съобщиха от окръжната прокуратура в Хасково. Утре държавното обвинение ще поиска за тримата задържани постоянна мярка „задържане под стража“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини