Неохим обзаведе със супермодерни легла димитровградската болница

Днес в болницата бяха демонстрирани възможностите на новите легла

Осем супермодерни легла бяха предоставени днес в Интензивния кардиологичен сектор на Вътрешно отделение към димитровградската болница. Дарението на стойност 16 000 лв. прави завод "Неохим".

За официалното връчване на придобивката в отделението днес дойде директорът на дирекция Управление и развитие на човешки ресурси" в "Неохим" Стефан Димитров. По думите му, на този етап Вътрешно отделение към МБАЛ "Св.Екатерина" е с най-голямата тежест и най-много хора се обръщат към услугите му, затова и дарението се прави именно тук.

"Сигурен съм, че и занапред Неохим ще продължи да помага болницата, не само защото служителите на завода се лекуват тук, но по един или друг начин "Неохим" е свързан с Димитровград", каза Димитров. Той бе убеден, че здравното заведение винаги ще го има и химическия завод ще продължи да помага.

Доволни от навата и по-удобна придобивка са и пациентите в кардиологичния сектор

Че качествата на новите легла са отлични и многофукционални, те са с водонепромокаем матрак и протектор, увери и шефът на Вътрешно отделение д-р Атанас Михов. Стана ясно, че те са българско производство и на място в отделението ги сглоби екип на фирмата-производител. Придобивката е компактна и лесноподвижна, позволява и добро поддържане на хигиената. Според д-р Михов, най-важен е комфорта на пациента, което вече е постигнато с осемтте легла в отделението.

Управителят на МБАЛ д-р Здравко Наков благодари на Стефан Димитров и на завод "Неохим" за дарението и увери, че така кардиологията може да гарантира адекватно обслужване на тежкоболните пациенти. "В тази зала тук всеки ден се спасяват човешки животи", каза още шефът на здравното заведение. И допълни, че с кадрите, апаратурата и обзавеждането, което има тук отделението напълно отговаря на съвременните изисквания на стандарта за лечение на болните.

Екип на фирмата-производител днес сглоби осемте легла на място
За д-р Михов комфорта на пациентите е от голямо значение

Това не е първото дарение на торовия завод за болницата, припомниха от там. "Неохим" вече е предоставил на здравното заведение ехограф, фиброгастроскоп, тимпаномер и др.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини