"Бягство към шестиците" подготвиха Каравеловци

За магнитното поле говориха Каравеловцив открит урок

 „Магнитното поле и неговите влияния” -така се казва интердисциплинарният открит урок, който проведоха в СОУ „Любен Каравелов” преподавателите по физика и астрономия Таня Ганева и по английски език – Магдалена Иванова. За да бъде придаден и игрови нюанс на иначе сложната физична материя, подтемата на урока беше „Как магнитното привличане може да се превърне в бягство към отличните оценки”.

 С мултимедийни презентации учениците от 10 б клас, подпомагани от 11 б, показаха какво са научили и демонстрираха умения за използване възможностите на информационните технологии. Специална част от открития урок беше и подготвеното представяне на английски език.

Влиянието на магнитното поле върху флората и фауната, върху човешкия живот, загадката на Бермудския триъгълник – това бяха основните тематични насоки, върху които десетокласниците и единайсетокласниците бяха подготвили своите мултимедийни чуждоезикови представяния. Презентациите бяха илюстрирани с богат и разнообразен снимков материал, както и специално подготвен за урока виеоклип с космически кадри.

Към урока се присъединиха участници в клуб „Млад журналист”, казаха от ръководството на училището, което също уважи проявата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини