2 дни без светофари на цигарената, днес пък светят по хавата си

Хаосът на кръстовището е пълен

Два дни светофарите на кръстовището до хасковската цигарена фабрика не светеха, сигнализираха наши читатели. В проблема се убеди и екип от Haskovo.net. Целият понеделник, и по-голямата част от вторник, 8-те светофарни тела бяха абсолютно тъмни и създаваха хаос на и без това хаотичното кръстовище. Припомняме че по данни на полицията, това е второто най-рисково кръстовище в града, където през миналата година са станали цели 7 ПТП-та. „Лидер“ в тази класация е „Раковски“ с „Дунав“ но там за щастие светофари има.

Към 16 часа днес обаче, светофарите на „Съединение“ с „Васил Левски“ най-накрая светнаха....по хавата си. Гледката бе сащисваща дори и за опитни шофьори. При приближаване откъм Кауфланд например, в дясната лента светеха едновременно червено и жълто. По всички правила на правилника за движение по пътищата-завоя вдясно бе абсолютно забранен. Още по интересно ставаше в средната лента. Там светеха едновременно червено и зелено, а по средата мигаше жълта светлина. Няма такъв параграф в закона, но тия които пътуваха към складовете или Харманли все пак си минаваха, макар и с очи „на гърба си“.

И завоя наляво бе забранен-червено и жълто едновременно.

„Проблема не е в нашия телевизор“ съобщиха от общината. Според тях проблемът е в спряно захранване на светофарите и понеже за това не отговарят те не знаят кога/ и дали/ проблема ще бъде отстранен. Потърсихме пресцентъра на енергоразпределителното дружество EVN в Пловдив, които обслужват електропреносната мрежа в град Хасково. От там обясниха че има авария на трафопост който обаче е собственост на бившата цигарена фабрика. Те нямат отговорност по отстраняването на проблема и не знаят дали някой работи по него въобще. Към настоящият момент няма данни дали светофарите на цигарената ще заработят отново.

Г.Христов

Единствено сигурното нещо бе червената светлина на светофара. Другите светлини ту светваха, ту изгасваха
Иначе движението си вървеше и в двете посоки
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини