Вазовци реализираха отложения концерт срещу насилието

Балет "Галаксико" се включи в мероприятието

Отложеният от 6 февруари заради бедственото положение в Хасковска област концерт срещу насилието, организиран от ПМГ „Иван Вазов”, се проведе в "Деня на розовата фланелка" -29 февруари. Инициативата бе на друга зрелостници от 12 клас, които разработват проект по темата.

От 2007 г. насам, всяка последна сряда от месец февруари, ученици от цял свят са призовавани да носят розово срещу тормоза и насилието в училище. През вчерашния учебен ден, много вазовци и техни учители включиха розов елемент в облеклото си.

В концерта, проведен вечерта в „Планета Пайнер клуб”, за пореден път със своите танцови изпълнения се отличиха момичетата от балетна школа „Галаксико”.

Организаторите от 12 „в” клас на местната гимназия, се бяха постарали да покажат в кратка, но въздействаща презентация, типичните форми на насилието, с което всекидневно човек се сблъсква, и за което често сам е отговорен.

Особено внимание беше обърнато на все по-популярната в днешно време агресия в кибер пространството, която обхваща около една трета от насилието сред децата, и в която над половината от тях участват чрез разпространяване на обиди, заплахи, дебнене, и очерняне в Интернет и с помощта на мобилните си телефони.

Събитието, подрепено от няколко местни фирми и от Община Димитровград, се проведе при свободен вход и събра деца от различни училища в града.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини