До две седмици почват ремонтите в три училища и две градини в димитровградско

Красимир Минев е ръководител на проекта за внедрямване на мерките за енергийна ефективност в образователната система

До две седмици се очаква да започнат ремонтните дейности по внедряване на мерки за енергийна ефективност в три димитровградски училища и две градини. Става дума за училищата в кварталите Изток, Черноконево и село Ябълково и димитровградските градини "Радост" и "Роза".

Това коментира пред журналисти днес инж. Красимир Минев, който е ръководител на разработката. Тя се осъществява по линия на Оперативна програма "Регионално развитие", а договорите са били сключени на 28 февруари. Съгласно тях, строителните дейности в петте обекта ще извършва фирма "Ти Ви Би"-Димитровград, а надзора ще се осъществява от ""Пловдив инвест"

На 2 531 270 лв. с ДДС възлизат строително-ремонтните дейности, които ще се правят в тези учебни заведения. Това включва саниране, топлоизолация, изграждане на отоплителна система, подмяна на дограмата и осветителните тела, фотофолтаична централа за охрана на училищата. Срокът на ремонта е 170 дни, или това е близо шест месеца.

В момента на територията на града върви ремонта на сградата на ПМГ "Ив.Вазов", който трябва да приключи на 17 март. От същата дата трябва да започнат и строителните дейности в СОУ "Васил Левски" в Димитровград, припомни Минев. Реконструкцията там е по линия на фонд "Енергийна ефективност".

С внедряването на мерките за енергийна ефективност в последните 5 учебни заведения в димитровградско се затваря цикъла от ремонти в училищата, предприети в последните години, каза още ръководителят на проекта.

ОУ "П.Яворов" в кв. "Изток" е едно от школата, което предстои да се ремонтира

От екипа на проекта се надяват най-късно до края на март да започнат ремонтните дейности и след 6 месеца да приключат за началото на следващата учебна година. Това е в случай, че няма форсмажорни ситуации, които да налагат промяна на плановете.

Ремонти ще стартират и в една от най-старите градини в Димитровград - Радост", която е част от ОДЗ №4
По линия на фонд "Енергийна ефективност" и друг проект на 17 март започва реконструкция на сградата на СОУ"Васил Левски"
До 17 март трябва да приключи работата по ремонта на ПМГ"Ив.Вазов"
Кметът Иво Димов и шефът на Ти Ви Би Тодор Бояджиев при подписване на договора

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини