Месец на театралното изкуство глези публиката в Димитровград

Вр.и.д. директор на театъра Тодор Боянов и рекламният мениджър Калина Монева разказаха за месеца на театралното изкуство в Димитровград

Месец на театралното изкуство са подготвили от екипа на Общинския театър "Апостол Карамитев" през март. Поводът е 27 март - международният ден на театъра.

В димитровградският храм на Мелпомена днес дори изненадаха журналистите, като ги качиха на сцената за пресконференция, на която бяха обявени мероприятията през март.

"Идеята е да направим едно своеобразно пътешествие в света на театъра ", обяви временният директор Тодор Боянов. Маратонът от културни мероприятия стартира на 5 март с гостуването на Малък градски театър "Зад канала" и постановката "Апокалипсисът идва в шест вечерта". "Едно чисто българско представление с много изявени имена", каза Боянов.

Докато влиза в салона на театъра публиката ще може да разгледа и изложбата, представяща славното минало на ДТ"Апостол Карамитев". Тя е под надслов "Етюди от миналото на един театър". Екпозицията ще е променяща се, като в рамките на целия месец март ще се обогатява и допълва.

На 6 март екипът на театъра се готви да обяви и кой е носителят на наградата "Любимец 13", която традиционно избира димитровградската публика. Изненада за любителите на театралното изкуство ще бъде гостуващата постановка на наша сцена, в която ще участва новия Любимец 13. Засега името й остава в тайна.

От ръководството на театъра качиха журналистите на сцената за своята днешна пресконференция

На 7 март ще тук ще пристигне Държавен куклен театър Пловдив, който е подготвил рок мюзикъла за деца "По ръба на небето". Началото на представлението е 12:30 часа.

Интересна среща с проф. Светослав Овчаров е планувана за 27 март, тогава тук ще бъде прожектиран и филма на професора "Възстановителна репетиция", посветен на друго бележито име в българския театър Любен Гройс. В рамките на целия месец март има и планувани репетиции на детската театрална школа към ОТ "Апостол Карамитев".

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини