Звездица води Нелина в Димитровград,стяга концерт

Голям великденски концерт имаше ТА"Звездица" в зала "Младост" миналата година, снимка-архив

Мащабен спектакъл с участието на певицата Нелина, два оркестъра и седем танцови ансамбли от Хасковска област трескаво готви димитровградското читалище "Звездица".

Събитието ще бъде на 29 март в спортна зала "Младост" в Димитровград, а самия музикално-танцов спектакъл e наречен "Ах, този фолклор". Организаторите от "Звездица" обещават, че на специално изградената на целта 4 -метрова сцена ще се изяват 350 изпълнители от 4 до 80- годишна възраст.

Нелина ще представи осем от своите песни от различни фолклорни области на страната, разказа единият от ръководителите на ТА "Звездица" Антония Иванова. Тя допълни, че не за пръв път читалището подготвя подобни мащабни събития. Припомняме, че миналата година преди Великден ансамбълът имаше голям концерт в зала "Младост", който се радваше на успех.

Не по-малко предизвикателство е украсата и сценичната подготовка на мероприятието. В момента се провеждат срещи с различни хореографи, диригенти и музиканти от участващите формации от Хасково, Харманли, Любимец, Свиленград и Димитровград. За оформянето на сцената ще бъдат използвани над 10 битови пана и 70 саксийни растения.

Концертът е съвместна инициатива на читалище "Звездица", Община Димитровград и фирма "Пайнер".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини