Калин Врачански- любимец на димитровградската театрална публика

По нетрадиционен начин представиха новия носител на наградата "Любимец 13" от тукашния театър

Нашумелият от ТВ екрана актьор Калин Врачански е тазгодишният носител на наградата на димитровградската театрална публика "Любимец 13". Името на победителя официално обяви на пресконференция днес вр.и.д. директор на ОТ"Апостол Карамитев" Тодор Боянов.

Зрителите от Димитровград за шеста поредна година избират своя любимец, като гласуват чрез анкетни карти след всяко гостуващо на нашата сцена представление. На Калин Врачански публиката е дала оценка 6 за изпълнението му в пиесата на театър "София"- "Тримата мускетари"

На второ място, само с 3 стотни разлика е класиран миналогодишният "Любимец 13" на тукашната публика  Асен Блатечки. Третото място в зрителската класация от гостуващи на тукашна сцена актьори си поделят Мариус Куркински и Мариана Крумова.

Наградата на Врачански - дървена статуетка, паричен стимул и портрет на патрона на театъра Апостол Карамитев ще му бъде връчена лично на 24 март след края представлението "Смях в залата", което ще се играе на димитровградска сцена.

Вр.и.д. директор на театъра Тодор Боянов представи амбициозните проекти на тукашния храм на Мелпомена

"До сега наградата на димитровградската публика "Любимец 13" бе само на ниво идея, от догодина смятаме тя да прерасне в театрални празници", разказа още Боянов. От екипа на театъра обмислят те да се провеждат в периода 17 октомври -9 ноември, датите на раждането и смъртта на Апостол Карамитев. В рамките на този фестивал ще има представления, творчески срещи, уъркшопове и др.

Самата награда "Любимец 13" ще се дава в различни категории - любим актьор, любима актриса, любимо представление. Общинският театър "Апостол Карамитев" също ще дава своя награда - любим зрител, който любимецът на публиката ще тегли чрез жребии. Любимият зрител ще получи златен пропуск за всички представления на театъра през годината.

От името на целия екип на театъра Тодор Боянов и Калина Монева благодариха на димитровградската публика за това че е вярна и всеотдайна.

Калин Врачански

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини