Проверяват димитровградските заведения за тютюнопушене

Заведенията в Димитровград ще бъдат проверявани за тютюнопушене в края на март

Проверки, за това спазва ли се Наредбата за тютюнопушене в димитровградските заведения, която е в сила от началото на миналата година, подхващат инспекторите от дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето" към Хасковската здравна инспекция. Акцията е планувана за края на март и началото на април месец.

Шефът на дирекцията д-р Иван Александров коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net, че ще се следи дали заведенията със зали за пушачи и непушачи спазват разположението и квадратурата, имат ли модерна и работеща вентилация и правят ли й редовно профилактика в акредитирана лаборатория.

Инспекторите ще дебнат още дали лица под 18 години посещават местата за пушене. Няма да бъдат пропуснати и задължителните табели, указващи зоните за любителите или противниците на тютюневия дим.

През февруари т.нар. Никотинова полиция е проверила 168 кафенета и ресторанти в хасковско, съставени са 13 акта и 8 предприсания. Собствениците или наемателите на заведенията отнасят глоба за неизпълнено предприсание от 200 до 500 лв. Ако случая се повтори, санкцията стига до 1 000 лв.

Със стена трябва да са отделени залите за пушачи и непушачи, припомниха инспекторите
Дали има табели, указващи местата за пушене и вентилацията ще следят от РЗИ
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини