Димитровград- строителна площадка през следващите месеци?

Зам.кметът Владимир Митрушев

Да бъде запазена автентичността на Водната кула в Димитровград и изграждането на новият надлез на бул."3 март" да бъде в максимално кратки срокове. За това са настоявали на среща с Национална компания "Железопътна инфраструктура" и  гръцката фирма "Терна" представители на Община Димитровград.

Зам.кметът Владимир Митрушев огласи подробности по темата пред журналисти днес, както и за предтоящите ремонтни дейности в Димитровград през 2012-та. Той уточни, че всичко все още в предварителна фаза, а самото изграждане на надлеза, свързващ двата квартала е комлицирано.

Общината ще се опита да получи отделно разрешително за ремонта на ЖП надлеза, категоричен бе зам.кметът. Засега е ясно, че след началото на ремонтните дейности, автомобилният трафик ще върви по самите линии. Търсят се и възможности за обходни маршрути, но нищо още не е уточнено.

В сега заложената нормативна база е предвидено повдигането на моста на бул.3 март" да е около 1,65 см.,което според Митрушев ще затрудни трафика в Димитровград, защото ще се получи денивилация в наклона.

"Някои от влаковете по новата ЖП линия ще преминават транзитно в района на Димитровград със скорост от 160 км/ч., именно безпроблемното им преминаване налага промени", каза зам.кметът.

Имало е и идея за вкопаване на жп линиите и моста да се повдигне с по-малка височина. Всичко обаче все още е въпрос на обсъждане и компромиси от страна на Железопътната компания и Общината.

Строителството на това ЖП съоръжение ще съвпадне и с изграждането на новата настилка на ул."Панорамен път". Договорът за извършването на тази ремонти вероятно ще се подпише в следващите 10 дни. Според Митрушев, полагането на новия асфалт там ще се извърши до месец-два, като крайният срок за приклйчване на работата е ноември.

Тези два проекта ще наложат и реогранизация на движението, каза зам.кметът. Всичко зависи от градския трафик и натовареността на ЖП гарата, но ще се опитаме да я направим по най-целесъобразния начин и с минимални неудобства за гражданите, увери Митрушев.

Той напомни, че като част от проектите е предвидено и изграждането на две кръгови кръстовища. Едното е до входа на парк "П.Пенев", а другото на пиацата срещу бившето кафе "Малина". Тук обаче всичко зависи от височината на издигане на новия надлез.

От утре пък в района до пиацата срещу бившето кафе "Малина" на ЖП рампата ще започне изграждането на главния офис на фирма "Терна", която се занимава със строителството на високоскоростната отсечка в района на Димитровград.

Т.Вълчева

От общината още умуват какво да правят с надлеза на бул."3 март", ясно е че ще се търси отделно разрешително за строителство, от това на високоскоростната ЖП линия
На ЖП рампата до новата Автогара ще се помещават офисите на гръцката фирма "Терна", която изгражда високоскоростната ЖП отсечка
Реорганизацията ще зависи от трафика на ЖП гаpа , казаха от Общината

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини