Очаквано: Галаксико триумфира на София денс фест

С купи и медали почти във всички категории се завърнаха днес от София денс фест танцьорите на балетна школа "Галаксико". Силният форум в НДК събра формации от цялата страна, които се надпреварваха в 12 различни стила.

Това са класически балет, характерни танци, модерн, джаз, етно фолк шоу, синхро днес, акро джим, мажоретни танци, латино шоу, мини продукция, гранд продукции, хир-хоп.

Димитровградчани участваха с 50 танцьори и бяха подготвили общо 170 танца.

Успешен дебют в стила акро джим са направили Ясмин Кирилова и Александра Драгова. С индивидуалните си изпълнения овациите на публиката са обрали Ивайло Янев, Ивета Бинева. Галаксико се върна и със златен медал при малките групи и формациите. Точният брой на победите от школата ще оповестят в началото на новата седмица. Да поздрави "Галаксико" на танцовия форум дойде и депутатът от Димитровград Катя Чалъкова.

Приключилият София денс фест дава квоти за участие в Световната купа по танцово шоу в Кръшко, Словения. Следващото предизвикателство към школата при ОП Детски и Младежки център е националния фестивал "България танцува", домакин на който е Димитровград в последните дни на март.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини