Кандидат -репортери "окупираха" димитровградския ТВ канал

Бъдещите репортери в новия офис на ТВ канал Димитровград

Как се правят новините, които всяка вечер се излъчват от екрана на местния ТВ канал разучаваха днес децата от клуб "Млад журналист" към ПМГ "Ив.Вазов".

В рамките на проекта "Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти" -УСПЕХ те посетиха новия офис на телевизията и разгледаха как върви подготовката на една информационна емисия. От началото на март ТВ медията е на нов адрес- ул."Груди Кирков" №3.

Че има специфични начини на монтиране, озвучаване и наслагване на отделните кадри, преди видеоновината да е готова, разбраха бъдещите кандидат- репортери. Те дори направиха и импровизирана анкета за това дали в училище трябва да се носят униформи или не.

Монтажът е важен за ТВ медията, убедиха се децата

Смелост и отговорност са две от важните качества за всеки репортер, научиха още кръжочниците от работещите в тази професия. Общо 16 ученици се обучават в кръжока, чиято дейност приключва в средата на годината. Тогава бъдещите журналисти ще подготвят училищния вестник на ПМГ"Ив.Вазов". Ръководител на проекта е преподавателят Диана Бонева, активно й помага и Цанка Колева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини