35 купи и 4 кг грамоти донесе от София денс фест Галаксико

Хореографът Тихомир Митев гордо позира до 35-ти купи, спечелени на София денс фест

С 35 купи и грамоти, тежащи 4 кг се завърна от София денс фест димитровградската балетна школа "Галаксико". Форумът се проведе от 9 до 11 март в зала №2 на НДК, а танцьорите на димитровградския балет обраха отново наградите.

От общо 12 категории танци, димитровградчани са били фаворити в 9. Те се явиха с общо 170 танца, което е абсолютен рекорд в историята на танцовата школа.

Най-сладка е победата в раздела за мажоретни танци, разказа днес хореографът Тихомир Митев. Нашата формация е отнесла Гранд при на Българската спортна танцова федерация тук.

Успех са завоювали димитровградските таланти и в новото направление -акро джим, което съчетава в себе си няколко спорта. Победи има и в класическия балет, джаз и модерн, характерни танци, синхро денс и др.

Абсолютен пробив на голямата сцена на София денс фест е направила Ясмин Кирилова, която е имала 24 солови танца само в една категория. Митев подчерта, че отлични са били изявите и на шампионите Ивайло Янев, Ивета Бинева, както и на държавните степендианти Александра Драгова, Бояна Иванова, Ива Калицова и др. Повече от успешно се е представил и Георги Каменов, който според хореографа, е израснал в изпълненията си много за последната година.

Във възрастовата група до 8 години запомнящи се са били изявите на Парис Кирилова и Елина Теодошева. При изпълненията в раздела "Класически балет" примабалерината Диляна Никифорова е дошла лично да наблюдава танците. Близо три часа с нашите момичета и момчета е прекарала и депутатът от Димитровград Катя Чалъкова.

Въпреки, че е покрил квотите за участие в танцовото шоу в град Кръшко, Словения, балетът на Митев вероятно няма да пътува за там. По-близката цел на димитровградчани е участието в танцово шоу в Москва, което ще се проведе в края на април т.г. Галаксико ще търси начини да финансира заминаването си и престоя в руската столица, където местните възпитаници ще се срещнат с едни от изявените имена на балетната школа в света.

Грамотите от София денс фест тежат близо 4 кг.
Ивета Бинева и Жулиена Господинова на София денс фест
Шампионът Ивайло Янев

Депутатът Катя Чалъкова подкрепи димитровградчани на София денс фест

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини