Болницата иска нов бюджет, надвиши лимита с 20 000

С 20 000 лв. само за един месец е надвишила отпуснатия от Здравната каса лимит димитровградската болница "Св.Екатерина". За тримесечие,  здравното заведение трябва да се вмести в сумата от 653 000 лв., което е невъзможно, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net управителят на МБАЛ д-р Здравко Наков. Става дума за средствата за лечение по различни клинични пътеки.

Според Наков, наложащо е да бъде корегиран и увеличен бюджетът на болницата в Димитровград. От управата на лечебното заведение вече са направили постъпки с това искане към РЗОК.

Другото важно условие за стабилизиране на финансите на МБАЛ е да се гарантира, че средствата похарчени за лечение ще бъдат възстановени навреме от Здравната каса. Очаква се част от тези пари да постъпят по сметките на болницата най-рано в края на март.

Че димитровградското здравно заведение задлъжнява все повече стана ясно на последната сесия на ОбС в края на февруари. Тогава бе изнесена информация, че дълговете на МБАЛ към доставчици са достигнали 1 200 000 лв., а пациентите преминали от там са намалели с две трети за последните 3 години.

Д-р Здравко Наков

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини