Астро зайци от Хасково и Димитровград се състезаваха за звездите

Димитровградският планетариум днес бе домакин на състезанието "Астро заек", в което 40 деца от школите по астрономия в Хасково и Димитровград мериха сили в тестови задачи. Участваха ученици от 4 до 6 клас. Надпреварата е традиционна за НАОП "Джордано Бруно" и се прави за трета поредна година дни преди първа пролет.

Освен, че показаха какво са научили за астрономията, децата изслушаха 30-минутна лекция за планетите и звездине в Звездната зала на Планетариума. В паузата докато течеше проверката на тестовете, учениците успяха да се разходят, използвайки хубавото време.

Накрая дойде ред и на наградите - грамота, книги и различни пособия получиха победителите. В първата възрастова група, първа се класира Рада Димитрова. Второто място бе разделено между Дияна Запрянова и Елена Василева. На трето място в тази група остана Давид Тосков.

Във втора възрастова група , челното място зае Димитрия Василева. Стефани Димитрова и Мариела Драгиева си поделиха второто място, а трети при по-големите остана Георги Васев. Той е и най-добре представилият се участник от Хасковска област в олимпиадата по астрономия тази година, като е заел 6-то място в класирането.

Директорът на димитровградският планетариум връчи грамотите на победителите

Йоанна Кокотанекова проверява тестовете на учениците

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини