Специалисти към майките: Обгръщайте с любов децата си!

Срещата уважиха димитровградски майки и специалисти в отглеждането на децата

Да подхождат към децата си с любов и внимание, което е едно от важните условия те да пораснат като пълноценна личност, бе най-ценния съвет, получен от  бъдещите и настоящи майки на среща в Младежкия център в Димитровград.

Тя бе посветена на проблемите, свързани с отглеждането на малчуганите и не случайно бе организирана в месеца на жената. Повече от присъстващите бяха бъдещи майки, дошли да се консултират за това, което ги очаква след появата на бебето.

Съвети към жените отправиха акушер-гинекологът Надежда Стайкова, педиатърът Силвия Милева, психологът Ралица Сатамова, и инструкторът по йога Лиляна Делчева.

Практически съвети за правилно дишане отправи Делчева към майките, като ги посъветва да изпращат светлина и любов към децата си. Хармонията и вътрешния мир са важни за родилките, посъветва йога-специалистът.

За първите грижи след раждането говори гинекологът, а важните моменти в психическото развитие на бебето и малкото дете засегна детският лекар.

Чуха се и различни мнения за това до кога да бъде кърмено бебето. Според специалистите, оптималното време е година-година и половина. На противоположното мнение бе майка от Димитровград, според която кърменето може да продължи и до 3 години, защото то съхранява емоционалната връзка. По този въпрос психолозите пък смятат, че не трябва да се прекалява, защото създава зависимост между детето и майката.

Специалистите, съветващи майките - д-р Милева и д-р Стайкова /в дясно/
Лиляна Делчева показа практически съвети за правилно дишане

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини