Вазовци обсъждат гражданското образование на международна конференция

Вторият етап от проекта за сравнително изследване на преподаването по гражданско образование в България и Холандия стартира в димитровградската гимназия "Ив. Вазов", информираха от там. Разработката стартира през месец май м.г.

Тогава бяха проведени интервюта с помощта на т. нар. Qметод от координаторът по проекта Маргарита Желязкова. Тя посети урок в 9 клас на преподавателя по философия Тодор Тодоров

Към изследването е проявен интерес и от република Хърватска, с което проучването разширява своята територия, разказаха от гимназията.

След наблюдението и сравнението на уроци в реално време, резултатите от изследването ще се обсъдят на трети етап. Това ще се случи на на конференция, посветена на обучението по гражданско образование, в която ще се включат учители от България, Холандия и Хърватска.

ПМГ ”Иван Вазов” традиционно участва в международни изследвания, припомниха ръководителите на проекта. Училището е избрано от Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образование и за поредното изследване на PISA, този път в областта на математическата грамотност и информационните технологии.

Преподавателите от проекта на ПМГ

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини