БСП против закриването на Хуманитарната дирекция в димитровградската община

Тодор Тодоров от БСП изрази недоумение от предложените промени в структурата на "Хуманитарни и социални дейности"

Своето безпокойство от предложеното закриване на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" към Община Димитровград изразиха днес съветниците от групата на БСП в Общинския съвет.

Те коментираха оповестената в петък докладна на кмета Иво Димов за предложените съкращения в тукашната администрация. Според проекто- редукцията, дирекция ХСД се слива в друга, като общата численост на новата структура ще е 8 души.

"Право на кмета е да предлага промени в структурата на администрацията и ОбС да прецени това, но смущаващо е, че се закрива една такава голяма дирекция", посочи Тодоров. По думите му, близо половината бюджет на Димитровград е за образование, социални дейности и култура, което говори за значимостта на това звено.

Червените общинари ще предложат на сесията в края на март и докладна, с която се стимулират еднократно приемните родители в димитровградско. Вносител е Виолета Желева, която дава идея такива семейства да бъдат подпомогнати със сумата от 500 лв. Те трябва да се използват само в интерес на децата.

Съветниците от БСП традиционно имат питания към кмета на Общината, така ще е и на предстоящата сесия

Идея да има постоянна екпозиция на почетните граждани на Димитровград дава съветникът Христо Цветков. Такава да бъде открита преди празника на града през септември, предлага в докладна той.

Няколко питания ще отправи към кмета Димов Сашо Спасов от групата на БСП. Те касаят снегопочистването в града тази зима и наводнената през февруари улица "Първи май". Дали ще има компенсации за хората от тази улица, ще питат от БСП, както и това дали ще има преразпределение на средства в бюджета заради трудната зима.

Виолета Желева

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини