Стефан Димитров: Искаме да видим дипломите на екипа на Димов

Нека хората да знаят кой управлява тази община, каза Стефан Димитров

"Поискахме от кмета Иво Димов да ни предостави информация за завършеното образование на своя екип - кмет, заместник -кметове и секретар на Общината. Хората трябва да знаят кой управлява тази община", това заяви на пресконференция днес председателят на ОбС Стефан Димитров.

Той се среща с медиите заради предстоящата в четвъртък сесия, на която ще бъде коментиран въпроса за предложените от Димов съкращения в администрацията. Както писахме, предвижда се орязване на щата в кметството и пенсиониране на част от служителите.

Димитров държи да знае какви са компетенциите на управляващите в Общината хора. Той убедено заяви, че сред тях няма такива, като в случая с шефката на фонд "Земеделие" Калина Илиева, която се оказа с нереална диплома.

"Кметът е в правото си да избере с кои хора да работи. След като получим дипломите, смятаме да ги публикуваме на сайта на общината", заяви още шефът на ОбС.

Според Димитров, има много спекулации по тази тема на национално ниво, до колко и как се назначават хора на различни постове и какви са техните компетенции. Бившият кмет бе категоричен, че не визира публикуваната информация, свързана с образованието на новия министър Делян Добрев.

Писмото с искането за предоставяне на дипломите, изпратено от Димитров до кмета

Димитров допълни още, че така ще отпаднат слуховете в обществото, че ГЕРБ няма потенциалните хора, които да заемат ръководни постове. "Напротив, аз смея да кажа, че всяка една организация избира своите хора и ги определя взависимост от своите цели, които има", каза още председателят на Общинския съвет.

Шефът на ОбС се срещна с журналисти, за да коментира точките в дневния ред на сесията този четвъртък

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини